Rent rörligt vatten skapar bra joner

Joner är molekyler eller atomer som har ojämnt antal elektroner och protoner, vilket gör dem antingen positiva eller negativa. Enligt t ex filosofie doktor Pierce J. Howard, är det de negativa jonerna som är nyttiga för oss.

Fallande droppar av rent vatten alstrar negativa luftjoner och källor till dem är då t ex strömmande vatten, särskilt vattenfall eller brytande vågor.
Över huvud taget så är de negativa jonerna koncentrerade kring vattenfall, stränder och andra rinnande vatten.
En annan stor källa till de negativa luftjoner är växternas spetsiga blad där en koronaurladdning sker när det finns ett statiskt elektriskt fält.

Jag trivs med att bo nära vatten. Jag känner mig både uppfriskad och lugn när jag besöker vattenfallet i närheten och när jag vistas vid sjön. Det är ju många som vittnar om att de tycker luften vid ett vattenfall känns hälsosam.

Flera studier har visat att de negativa jonerna verkligen kan ge positiva hälsoeffekter.

Enligt Dr EW Kellogg har rapporterats att negativa luftjoner kan ha effekter på växt-och insektstillväxt och fysiska och beteendemässiga förändringar hos människa. Enligt Dr Namni Goel kan negativa luftjoner användas för att effektivt behandla depression och andra humörrelaterade sjukdomar. Negativa luftjoner kan ha positiva effekter på återhämtning efter träning, enligt en studie av Dr T. Ryushi.
Företag som säljer negativa jonprodukter, såsom uppger att när när vissa molekyler i luften bär en negativ laddning kan det minska antalet mikroorganismer i luften med upp till 52 procent. Mikroorganismer innehålla virus som bär förkylningar och influensa.

Källor:

http://www.sjukdom.online/alternativ-medicin/Alternativa-r%C3%A4ttsmedel/Vad-%C3%A4r-negativa-joner—.html
http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/om-forskning-betraffande-inverkan-av-negativa_FZ022073
https://books.google.se/books?id=lIZEGYCaSssC&pg=PA47&lpg=PA47&dq=vatten+alstrar+negativa+luftjoner&source=bl&ots=IRGdZ8-oA3&sig=8X65Nl3wtzE-0loemkMDka-6uN4&hl=sv&sa=X&ved=0ahUKEwiCzJXcoofQAhXBESwKHXnWBZMQ6AEIJzAC#v=onepage&q=vatten%20alstrar%20negativa%20luftjoner&f=false

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s