VITLÖK FÖR HÄLSAN

Vitlök har kraftfulla hälsobringande egenskaper. Förr var vitlök och potatisvatten kraftfulla hälsomedel på flera hälsohem, som kan ses som universalmedel för att avgifta, ge näring, samt döda bakterier, virus, parasiter och svamp.

Både potatis och vitlök innehåller mycket svavel, som både skyddar oss mot många gifter och avgiftar. Vitlök har bl a använts för att avgifta bly, vilket antyder att den är allmänt tungmetallavgiftande.

Under flera år, när barnen var små, hade de, jag och sambon ständiga halsinfektioner -streptokocker – som de troligtvis fick med sig från dagis/fritis/skola. Eftersom jag inte tål antibiotika, så började jag se mig om efter alternativ inom alternativ läkekonst.
Jag läste då i tidningen Hälsa en insändare som handlade om hur en allvarlig lunginflammation botats med rå vitlök.
Kuren bestod av 8 råa vitlöksklyftor om dagen i tre veckor. De 8 vitköksklyftorna skulle motsvara en daglig penicillindos.
Ja, jag läste också att om man gurglade sig med kamomillte och drack några koppar te av örten om dagen så kunde man ta kål på bakterier. Vidare att det var bra att dricka honung och citronvatten. Och att gurgla med vitlöksvatten.
Sagt och gjort.
Vi körde hela familjen en kur, utan att ta antibiotikakuren. Dock fick barnen inte så mycket vitlök att äta, som vi vuxna.
Vid nya halsprov hos läkare var bakterierna borta.Vilket de fortsatte att vara. Efter att vi dragits med dem i sisådär 5-6 år…

OBS: Det är bara ekologisk eller biodynamiskt odlad vitlök som inte har bestrålats som fungerar. Annars är den ”död”, rent medicinskt. Om det finns en ljusgrön ”sträng”, d v s det som är ett ”skott” inne i växten, är den ej ”död” och därmed inte bestrålad.
Den ska också vara rå, om man vill åt de antibiotiska egenskaperna.
Det gäller alltid även när det handlar om att använda växter, frukter, bär och sådant som honung för att behandla alternativt.
Allt annat (d v s kokat, oekologiskt och bestrålat) är i stort sett verkningslöst för just det syftet.

Alma Nissen, en legend i den svenska hälsorörelsen, drev i över 30 år hälsohemmet Brandal. Mot alla sjukdomar och krämpor använde hon en vitlökskur och potatisvatten. Hon är känd för att hon aldrig misslyckades med att häva infektioner, bl a botade hon infektion i käkhåla, pannhåla och öron.
Alma Nissens vitlökskur bestod av 10 råa vitlöksklyftor tre gånger dagligen (30 st/dag alltså) som hon även kombinerade med fasta, då fastan har en antibiotisk effekt. Fasta i kombination med vitlök ger dubbel effekt!
Alma Nissen var universitetsutbildad och på universitet i Köpenhamn hade hon tillfälle att i mikroskop studera vitklökssaftens inverkan på olika bakterier. I en intervju sade hon: ”Jag gjorde otaliga sådana prov, och ‘hver gang’ (varje gång på svenska) så gick bakterierna, även när det gällde tbc, sin undergång till mötes i vitlökssaften. Ingenting i infektionsväg tycks kunna stå emot vitlöken.”

Info om Alma Nissen:


http://bokman.nu/index.php?route=product/product&product_id=15149
https://smukkecirsten.wordpress.com/2014/06/29/the-mystery-of-arthritis-is-solved/
http://helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1172/sprog=1/grp=8/menu=10/

 

Annonser

2 kommentarer Lägg till

 1. Cirsten skriver:

  Hi Mona,
  Thank you for visiting my site. Keep spreading the word!

  Gilla

  1. Mona Rosenberg skriver:

   Yes. And Thank you for visiting my site! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s